06-13680737 info@sandradejager.nl

De gecombineerde leefstijlinterventie

De gecombineerde leefstijlinterventie is een leefstijlprogramma dat wordt vergoed door de zorgverzekaar. Tijdens dit programma leer je alles over een gezonde leefstijl. Ik begeleid je bij het benoemen van jouw doel en bespreken we welke stappen je daarvoor moet zetten. Je leert gezonde keuzes maken en hoe je dit kunt volhouden.

Er zijn een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor de leefstijlinterventie.

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je hebt een BMI van meer dan 25 en een verhoogd risico op  diabetes of hart- en vaatziekten of slaapapneu of artrose
  • Of je hebt ernstig overgewicht, een BMI van meer dan 30

 

De leefstijlinterventie wordt volledig vergoed door de basisverzekering. Er zitten voor jou geen kosten aan verbonden. Maar kosteloze deelname betekent niet dat je er niets voor hoeft te doen. Er wordt verwacht dat je actief meedoet, en dat je zelf aan de slag gaat met de stappen om jouw doel te bereiken. Een intakegesprek maakt onderdeel uit van het traject, waaruit naar voren moet komen dat je gemotiveerd bent om mee te doen. 

 Het traject duurt twee jaar. Gedurende deze 24 maanden neem je deel aan groepssessies en bespreken we jouw persoonlijke doelen in individuele coachgesprekken. In de groep bespreken we onder andere de onderwerpen voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning. Je wordt gestimuleerd om in beweging te komen, op een niveau dat passend is bij jou. Om deel te nemen aan de gecombineerde leefstijlinterventie heb je een verwijzing nodig van je huisarts. Mocht je niet aan de voorwaarden voldoen, maar wel willen starten met een gezonde leefstijl dan kun je ook een individueel traject volgen. De kosten worden dan niet vergoed door de zorgverzekeraar. Informeer dan gerust eens bij je werkgever of er mogelijkheden zijn voor een individueel coachtraject.

De verwachting is dat halverwege 2021 de gecombineerde leefstijlinterventie wordt aangeboden.

Neem contact op voor meer informatie!

Wil je meer informatie voordat je naar de huisarts gaat? Of wil je weten wanneer de groep van start gaat? Aarzel niet en neem contact op.