06-13680737 info@sandradejager.nl
Sandra met laptop en gezonde voeding

Gezonde voeding, gezond leven

 

Je eet iedere dag, een aantal keren per dag. Omdat het nodig is, het lichaam heeft brandstof nodig om te functioneren. Want zelfs in rust verbrand je calorieën. Maar voeding is meer dan alleen calorieen. Het bevat voedingsstoffen die ook wel nutrienten worden genoemd. Essentiele stoffen die ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren, om gezond te blijven.

Gezonde voeding is voor mij voeding die puur natuur is. Voeding waar zo min mogelijk aan is toegevoegd en wat niet bewerkt is in een fabriek. Want voeding die uit de natuur komt, levert je het meeste op.

Voeding kan je ook ziek maken. Omdat het bedorven is bijvoorbeeld. Of wanneer voeding sterk bewerkt is enveel suiker bevat, en je dikker wordt. Daardoor heb je een grotere kans op Diabetes type 2, hart- en vaatziektes of bepaalde vormen van kanker. Voeding kan je ziek maken. Maar er ook voor zorgen dat je je beter voelt. Met een persoonlijk voedingsadvies, gericht op jouw klachten, voel je je een stuk beter.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Voedingsadvies is persoonlijk, een klik is belangrijk voor succes. Maak daarom een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 minuten. En als er een klik is maken we een afspraak voor een uitgebreide anamnese. Tijdens dit gesprek krijg je adviezen waarmee je zelf aan de slag kan!

Een persoonlijk voedingsadvies maakt een groot verschil

Ieder mens is anders. We zien er niet alleen anders uit van buiten, maar ook aan de binnenkant zijn er verschillen. Daarom kan iemand allergisch zijn voor lactose, terwijl jij gek bent op alles wat met zuivel te maken heeft. Voeding kan allerlei gezondheidsklachten veroorzaken. Er zijn zelfs ziektes die worden veroorzaakt door verkeerde voeding of een een ongezonde leefstijl. Andersom kun je met voeding gezondheidsklachten verlichten. Het aanpassen van je voeding kan een groot verschil maken. Klachten worden minder of verdwijnen zelfs helemaal. Een persoonlijke voedingsadvies helpt je verder.  Bij welke klachten kan natuurlijke voeding een helpende hand bieden.

Huidklachten

De huid is je grootste orgaan en een spiegel van jouw gezondheid. Uitslag, acne of eczeem zijn huidproblemen die laten zien dat er van binnen iets niet helemaal lekker loopt. Daarbij kan voeding een handje helpen.

  Mentale klachten

  Stress, een neerslachtig of een gehaast gevoel. Het klinkt vreemd maar voeding kan hierbij een rol spelen. Je hebt geen zin om te koken of geen tijd om iets gezonds te bereiden. En dat terwijl het lichaam de voedingsstoffen juist nu zo hard nodig heeft.

   Slaapproblemen

   Heeft voeding iets te maken met slecht slapen. Dat is zeker de moeite van onderzoeken waard. Naast een bredere kijk naar leefstijl, want vaak is er sprake van meerdere oorzaken. 

    Darmklachten

    Een opgeblazen gevoel of een opgezette buik. Buikpijn of een verstoorde stoelgang, het kunnen allemaal klachten zijn die passen bij darmen die niet optimaal gevoed worden. En daar kun je echt last van hebben. Je kunt met een aantal aanpassingen in je voedingspatroon klachten verlichten.  

     Hormonale klachten

     Voeding kan de hormonen flink ontregelen. Soms zo erg dat er hormonale klachten ontstaan. Zoals PMS en PCOS, maar onderschat ook niet de rol van voeding bij overgangsklachten.

      Optimale celgezondheid

      Ons lichaam opgebouwd uit miljarden cellen. En die cellen hebben brandstof nodig. Om te groeien, te delen maar ook om ons te beschermen tegen allerlei virussen en bacterien. Gezonde en natuurlijke voeding is cruciaal, maar de cellen moeten ook in topconditie zijn om deze voedingstoffen op te nemen .

       Na het voedingsadvies begint het pas

       Is het dan zo eenvoudig? Ja en nee. Ja, omdat gezonde natuurlijke voeding veel voedingsstoffen bevat waardoor je je beter gaat voelen. En nee omdat het echt discipline vraagt om je voedingspatroon om te gooien. Maar het is echt de moeite waard. Daarom krijg je van mij niet alleen voedingsadvies. Je ontvangt ook een plan met welke stappen voor jou het belangrijkst zijn om te zetten. En heb je een stok achter de deur nodig, dan begeleid ik je verder met tips en advies tijdens vervolggesprekken.