06-13680737 info@sandradejager.nl
Yin Yoga

Yin yoga, een moment van verstilling

Yin yoga is ontstaan in de jaren 80 en is een van de rustigste vormen van yoga. Een les bestaat vooral uit zittende en liggende houdingen. En deze houdingen worden langere tijd vastgehouden. Waarbij het belangrijk is dat je kunt ontspannen in een houding. Daarvoor maken we in de yin yogales gebruik van allerlei hulpmiddelen zoals dekens, kussens, bolsters, blokken en riemen. Al deze hulpmiddelen zijn in de studio in Hellevoetsluis beschikbaar voor iedere deelnemer. 

Waar sport en actieve vormen van yoga zich richten op kracht en focus, is yin yoga het tegenovergestelde. Omdat de houding langer wordt volgehouden, en daarbij de spieren zoveel als mogelijk ontspannen, is de werking anders. Yin yoga werkt in op de dieper gelegen spieren, en versterkt en versoepeld gewrichten en bindweefsel. Een yin yoga les nodigt uit om de grenzen van je lichaam te ontdekken. In ontspanning kun je beter voelen waar de natuurlijk stop van je lichaam zicht bevindt. En kun je onderzoeken of deze grens verlegd kan worden, of niet. Wanneer een houding erg oncomfortabel is of zelfs pijnlijk, dan wordt de houding aangepast of wordt er een alternatieve houding aangeboden. Zo is yin yoga ook voor iedereen mogelijk. Op een dieper liggen niveau wordt ook gewerkt aan de meridianen, de energiebanen van het lichaam. Door het strekken van het lichaam worden deze meridianen gestrekt en geactiveerd. Dit brengt het lichaam weer in balans.

Het krachtige van yang kan niet zonder het zachte van yin. De houdingen zorgen voor flexibiliteit, en helpen mee aan het herstel en de versterking van het bindweefsel en de gewrichten. Ook voor sporters is yin yoga een aanrader. Yin yoga wordt aangeboden in de studio van Yogastudio Hellevoetsluis. Er wordt lesgegeven aan kleine groepen zodat er voldoende aandacht is voor iedereen. Maar ook priveles yin yoga is mogelijk. Kijk op het rooster om te kijken waar en wanneer de lessen worden gegeven. Of neem contact op voor meer informatie of een proefles.

Maak een afspraak voor een proefles!

Yin yoga of een andere vorm van yoga. Met een proefles kom je erachter welke vorm van yoga het beste bij jou past.