06-13680737 info@sandradejager.nl

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een laagdrempelige vorm van yoga waarbij ontspannen en verantwoord bewegen centraal staat. De les zwangerschapsyoga, die in de studio in Hellevoetsluis wordt gegeven, is anders opgebouwd dan een normale yogales. Want de ademhalingsoefeningen die je leert ondersteunen bij de bevalling. En de houdingen zijn eenvoudig uit te voeren en aangepast zodat ze veilig zijn voor jou en je kindje. Daarnaast leer je ontspannen en bevat iedere les informatie over zwanger zijn, de ontwikkeling van je kindje, de bevalling en wat je na de bevalling aan yoga kunt doen om te herstellen. Zo ben je goed voorbereid op wat er komen gaat.

Zwangerschapsyoga wordt gegeven in een cursus van 10 weken. En in die tien weken vindt er altijd een partner les plaats. Een laagdrempelige les waarin informatie over de bevalling wordt gedeeld. En waar in vertrouwen samenwerken centraal staat. Er is aandacht voor het belang van ontspannen en er worden verschillende massagetechnieken uitgelegd. Deze massagetechnieken bieden ondersteuning bij de bevalling. De ademhalingstechnieken worden samen geoefend zodat jouw partner ook weet hoe deze uitgevoerd moeten worden.

De lessen toegankelijk voor iedereen zodra je 16 weken zwanger bent. Ook wanneer je geen ervaring hebt met yoga, kun je  meedoen. Doorgaan met zwangerschapsyoga kan tot het einde van de zwangerschap. Je voelt vanzelf wanneer het voor jou nog prettig is. De cursus zwangerschapsyoga wordt soms vergoed door de zorgverzekeraar. Dit kun je terugvinden in het vergoedingenoverzicht of neem even contact op met de verzekeringsmaatschappij. Wil je de cursus als privécursus volgen of denk je na over zwangerschaps-coaching neem ook dan contact met me op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Maak een afspraak voor een proefles

Tijdens een proefles ervaar je wat zwangerschapsyoga voor je kan doen. Wil je meer informatie over een persoonlijk traject, neem dan ook gerust contact op.