06-13680737 info@sandradejager.nl
zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga een laagdrempelige vorm van yoga

Tijdens de lessen zwangerschapsyoga leer je verantwoord bewegen en ontspannen. De les zwangerschapsyoga wordt in de studio in Hellevoetsluis gegeven. De lessen zijn anders opgebouwd dan een normale yogales. Want de ademhalingsoefeningen die je leert ondersteunen je bij de bevalling. Bovendien zijn de houdingen eenvoudig uit te voeren en aangepast zodat ze veilig zijn voor jou en je kindje. Daarnaast leer je ontspannen en bevat iedere les informatie over zwanger zijn, de ontwikkeling van je kindje, de bevalling en wat je na de bevalling aan yoga kunt doen om te herstellen. Ook is er contact met andere zwangere vrouwen, en is er ruimte om ervaringen uit te wisselen. 

Een partnerles maakt onderdeel uit van de cursus

 

Zwangerschapsyoga wordt gegeven in een cursus van 10 weken. En in die tien weken vindt er altijd een partner les plaats. Een les voor jou en je partner waarin ik veel informatie over de bevalling deel. Waar moeten jullie rekening mee houden. Tijdens de partnerles staat ook in vertrouwen samenwerken centraal. Dit doen we door samen yogahoudingen uit te voeren. Er is aandacht voor het belang van ontspannen en er worden verschillende massagetechnieken uitgelegd. De ademhalingstechnieken worden samen geoefend zodat jouw partner ook weet hoe deze uitgevoerd moeten worden. 

Vanaf 16 weken kun je al starten met zwangerschapsyoga

De lessen toegankelijk voor iedereen zodra je 16 weken zwanger bent. Ook wanneer je geen ervaring hebt met yoga, kun je  meedoen. Doorgaan met zwangerschapsyoga kan tot het einde van de zwangerschap. Je voelt vanzelf wanneer het voor jou nog prettig is. Ik ben als yogadocent aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland. Dit maakt dat de cursus zwangerschapsyoga door enkele zorgverzekeraars wordt vergoed. Dit kun je terugvinden in het vergoedingenoverzicht of neem even contact op met de verzekeringsmaatschappij. Wil je de cursus als privécursus volgen of denk je na over zwangerschaps-coaching neem ook dan contact met me op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Maak een afspraak voor een proefles

Tijdens een proefles ervaar je wat zwangerschapsyoga voor je kan doen. Wil je meer informatie over een persoonlijk traject, neem dan ook gerust contact op.