06-13680737 info@sandradejager.nl
yoga houding bij ondergaande zon

Yoga brengt je weer tot jezelf

In de historische vesting van Hellevoetsluis is de studio van Let’s Go Yoga gevestigd. Dit is de studio waar wekelijks de verschillende yogalessen plaatsvinden. Op deze plek kun je even de tijd nemen voor jezelf. Want de yogales is een uurtje tijd voor jezelf. Tijdens de yogalessen leer je weer te verbinden met het lichaam. Want door het drukke leven is de balans wel eens zoek. En waarom dan verbinden met het lichaam? Omdat het lichaam vaak al signalen afgeeft en je dan zelf kunt ingrijpen. Wat vertelt je lichaam je als je moe bent, als je last hebt van stijve schouders of als je snel en onregelmatig ademt.

Yoga is er voor iedereen. Iedereen die op zoek is naar ontspanning, bewust bewegen en een moment van aandacht voor jezelf. En daarvoor hoef je niet lenig te zijn. De houdingen zijn voor iedereen uitvoerbaar. Misschien niet zoals het plaatje dat je ziet in de magazines, maar zoals het past bij jouw lichaam. En bij iedere houding is er vaak een alternatief, een aanpassing of een ondersteuning mogelijk. Zodat de houding voor jou passend is.

De voordelen van yoga

  • het verbetert je lichaamshouding, je flexibiliteit en je versterkt de botten en spieren
  • het helpt je ontspannen en je kunt beter slapen
  • het verbetert je zuurstofopname en de bloedcirculatie
  • je kunt je beter concentreren en je bent meer in balans
  • het vermindert stress en angstgevoelens
  • het is een basis voor een gezonde leefstijl

Welke vorm van yoga kies je?

Een yogales moet bij je passen. Welke vorm yoga wil je volgen? Houd je van actief, of kies je liever voor een rustige vorm. Er zijn veel verschillende vormen van yoga. Lees gerust even verder en ontdek de mogelijkheden. En om te ontdekken of het echt bij je past kun je een proefles volgen.  

Hatha Yoga

De lessen Hatha yoga zijn meestal rustig, maar bevatten ook zeker houdingen waarbij kracht en focus belangrijk zijn. De lessen zijn laagdrempelig en voor de iedereen toegankelijk, ook als je nog geen ervaring hebt. 

Yin Yoga

Yin yoga is ontstaan in de jaren 80 en is een van de rustigste vormen van yoga. Een les bestaat vooral uit zittende en liggende houdingen. En deze houdingen worden langere tijd vastgehouden. En waarbij het belangrijk is dat je kunt ontspannen in een houding. 

Yoga Nidra

Yoga Nidra wordt ook wel de yoga van de slaap genoemd. En dat is niet omdat je slaapt tijdens de les. Maar na de les voelt het alsof je een nacht goed hebt geslapen. Yoga Nidra zorgt voor een diepe ontspanning, maar geeft je ook weer nieuwe energie voor de volgende dag. 

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een laagdrempelige vorm van yoga waarbij ontspannen en verantwoord bewegen centraal staat. Je leert ademhalings- en ontspanningsoefeningen die je ondersteunen je bij de bevalling. Zo ben je goed voorbereid op wat er komen gaat.

Prive yoga

Prive yogales is een cadeautje voor jezelf. Alle aandacht is er voor jou. Wil je yoga leren, of je eigen beoefening verdiepen? Heb je lichamelijke of geestelijke klachten? Tijdens de les krijg je tips en aanpassingen zodat de yoga bij jou past. Ontdek wat yoga voor jou kan betekenen.

Stoelyoga

Stoelyoga maakt yoga voor veel mensen  bereikbaar. Stoelyoga kun je overal doen, als je maar op een stevige stoel zit. De houdingen die zijn afgeleid van hatha yoga. Deze worden meestal zittend op de stoel uitgevoerd. Maar we gaan soms ook naast de stoel staan, of liggen voor de stoel. 

Maak een afspraak voor een proefles!

Yoga moet je ervaren. Gewoon een keer meedoen met een yogales. Pas dan weet je wat het is, en of het iets is voor jou.