06-13680737 info@sandradejager.nl
Schermafbeelding 2021 02 17 om 12.48.43

Stoelyoga

Yoga op een stoel, kan dat? Ja dat kan zeker. En dat maakt yoga voor veel mensen ook bereikbaar. Stoelyoga kun je overal doen, als je maar op een stevige stoel zit. In de studio in Hellevoetsluis zijn yogastoelen beschikbaar, zodat we de houdingen op de stoel veilig kunnen doen. De houdingen die we doen zijn afgeleid van de yogahoudingen uit de hatha yoga. En meestal doen we deze zittend op de stoel, maar ook wel eens naast de stoel of met de voeten op de stoel.

Voor wie is stoelyoga geschikt?

Eigenlijk kan bijna iedereen stoelyoga doen. Jong en oud. Op kantoor wordt bijvoorbeeld ook stoelyoga gedaan. Maar de stoelyogales in Hellevoetsluis is ook geschikt voor mensen met een fysieke beperking. Want misschien kun je de staande houdingen uit de gewone lessen niet meer uitvoeren. Of vind je het lastig om uit een liggende of zittende houding overeind te komen. Daarnaast is yoga op een stoel ook geschikt wanneer je kanker hebt of herstellend bent van kanker. Een van mijn specialisaties is yoga bij kanker. Een andere specialisatie is yoga bij Parkinson die ik in 2022 heb behaald. Ook wanneer je meer op leeftijd bent kan stoelyoga de oplossing zijn om met yoga te beginnen. Yoga zorgt ervoor dat je in beweging blijft. En dat is weer goed voor de gezondheid.

 

 

Zelf ervaren? Doe een proefles stoelyoga in Hellevoetsluis mee.

Wanneer je met stoelyoga wilt beginnen, is een proefles altijd aan te raden. Zo kun je zelf ervaren wat het is en wat het voor je kan betekenen. Wanneer er sprake is van fysieke of mentale klachten vraag dan gerust ook naar de mogelijkheden voor een privé les. Dit kan een goede start zijn om daarna in te stromen in de groep. Tijdens een privé yogales is er alle ruimte om te bespreken wat er nodig is. En bovendien kun je dan in alle rust eerst de  houdingen oefenen, zodat de drempel om te starten in de groepsles wat lager is.  

Stoelyoga Nederland

Stoelyoga is misschien niet zo bekend als de reguliere yogalessen. Om stoelyoga meer bekendheid te geven is Stoelyoga Nederland opgericht. De wens van de initiatiefnemer is Dat iedereen, jong, oud, gezond, ziek, gehandicapt of met minder bewegingsvrijheid met plezier en ontspanning blijft bewegen’. Stoelyoga maakt dit mogelijk!

En daar sluit ik me volledig bij aan. Wil je meer informatie over Stoelyoga Nederland, kijk dan eens rond op hun website.

Maak een afspraak voor een proefles

Een stoelyogales uitproberen of een afspraak maken voor een priveles. Neem gerust contact op en maak een afspraak.