06-13680737 info@sandradejager.nl
Sandra de Jager - coaching top banner

Kies vandaag nog voor een coach

Misschien is het de eerste keer dat je op zoek bent naar een coach. Omdat je van iemand hebt gehoord dat het werkt, of misschien de tip hebt gekregen van jouw werkgever. Waarom en wanneer kies je eigenlijk voor een coach? Om die vragen te beantwoorden is er een definitie van coaching. Deze is beschreven door de Nederlandse Beroepsorde van Coaches, de NOBCO. En mocht je al eens eerder een coachtraject hebben doorlopen, dan herken je wellicht het doel van coaching uit deze beschrijving.

Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag door:

  • bewustwording en persoonlijke groei
  • het vergroten van zelfvertrouwen en
  • het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden

(bron: Nobco – Wat is Coaching)

Een coach helpt je op weg naar een volgend doel. En omdat er zoveel verschillende doelen zijn, zijn er ook veel verschillende coaches. Ik ben gespecialiseerd in coaching naar een gezonde leefstijl. Maar ook werkzaam als coach bij stress en burn-out.

Leefstijlcoaching

Leefstijlcoaching is meer dan alleen meer bewegen en gezond eten. Coachen naar een gezonde leefstijl is kijken naar de mens als geheel. Om zo een duurzaam resultaat te bereiken.

Burn-out coaching

Een burn-out zet het leven stil. Hoe kom je er weer uit. Leer wat jou stress geeft. Ontdek wanneer jouw lichaam het sein geeft om te rusten en voorkom dat je terugvalt in oude gewoontes.

Leefstijlinterventie

De gecombineerde leefstijlinterventie is een programma dat wordt vergoed door de zorgverzekaar. In groepsbijeenkomsten en in individuele sessies leer je alles over een gezonde leefstijl en hoe je dit kunt volhouden.

Tweekracht coaching

Als je weet wie je bent en waar je energie van krijgt, dan kun je dat ook delen met anderen. Als jij gelukkig bent, dan kun je een ander ook gelukkig maken. Met een Tweekracht sessie ontdek je de kernkrachten die jou maken tot wie je bent.

Hoe ga ik te werk

Voor alles wat ik doe geldt dat er een klik moet zijn. Coaching is persoonlijk proces, je moet je veilig voelen om zo alles te kunnen bespreken wat er bij jou leeft. 

De eerste afspraak voor coaching is altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek. En als er een klik is dan maken we een nieuwe afspraak. Voorafgaand aan deze afspraak vraag ik je om een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst is de basis en helpt je bij het bepalen van het doel dat jij wilt bereiken.  We maken een stappenplan waarmee je aan de slag kunt. En afhankelijk van jouw doelen, maken we daarna afspraken voor verdere begeleiding. Een coachgesprek duurt 60-70 minuten. In dit gesprek begeleid ik je met doelen stellen, weer in contact te komen met jezelf, je gezondheid een positieve draai te geven en jezelf weer leiding te laten nemen over je eigen leven. Ik maak daarbij gebruik van verschillende coachtechnieken en oefeningen. Ik ga je niet vertellen wat je moet doen, maar geef je inzicht en help je bij het maken van keuzes zodat jij het leven kunt leven dat je zelf wilt.

Wat kan coaching voor jou betekenen?

  • Je krijgt inzicht in jezelf.
  • Ontdekt waar je energie van krijgt.
  • Leert zelf de de verantwoordelijkheid te nemen voor jouw doelen en jouw leven.
  • Je bent je bewust van je gedrag, je gedachtes, gevoelens en de signalen die je lichaam je geeft
  • Ervaar meer balans in je leven, meer rust en minder stress.
  • Weet wat gezonde keuzes zijn voor jezelf en anderen, je voelt je energiek en vitaal.

Voel je je aangesproken? En durf je verantwoordelijkheid te nemen voor jouw leven? Wil je een leerproces aangaan voor blijvende verandering?

Mail of bel dan voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak! In de praktijk aan de Burgemeester van de Jagtkade in Hellevoetsluis vertel ik je graag meer.

Maak een afspraak voor een gratis kennismakinggesprek!

De klik bij coaching is belangrijk en daarom nemen we de tijd om kennis te maken. En als er een klik is, maken we samen een plan zodat jij aan de slag kunt met jouw doel.