06-13680737 info@sandradejager.nl
Sandra in yogahouding

Hatha Yoga

Hatha yoga is een van de oudste vormen van yoga en wordt gezien als de basis van vele vormen van yoga. Veel van de termen die in de yoga worden gebruikt komen uit het Sanskriet. Als je de tekst Hatha yoga letterlijk zou vertalen, dan betekent Hatha harde en yoga verbinding. Dit betekent niet dat  de Hatha yogales in de studio in Hellevoetsluis een harde confrontatie is met jezelf. Het is juist een zachte manier om je lichaam te leren kennen.

Wat doe je allemaal bij een les hatha yoga

Een hatha yogales is meestal opgebouwd uit verschillende vaste onderdelen. Dit geeft structuur en rust in de les. Dat maakt niet dat iedere les er precies hetzelfde uitziet, want er zijn voldoende yogahoudingen en oefeningen om te varieren. Wat kun je verwachten.

Stilzitten of meditatie

Om ervoor te zorgen dat je alles van de dag achter je laat

Spieren opwarmen

Veilig bewegen doe je met goede warming up

Houdingen staand, zittend en liggend

Een variatie van verschillende houding passend bij het thema van de les

Ademhalingsoefeningen

Een goede ademhaling geeft rust en ontspanning

Eindontspanning

Even helemaal niets doen in een comfortabele liggende positie

Hatha yoga voor zowel beginners als gevordenen

De lessen Hatha yoga zijn meestal rustig, maar bevatten ook zeker houdingen waarbij kracht en focus belangrijk zijn. De lessen zijn laagdrempelig en voor de iedereen toegankelijk, ook als je nog geen ervaring hebt. Veel houdingen kunnen aangepast worden, zodat de houding veilig is voor jou. Passend bij de mogelijkheden van jouw lichaam. Ik vind het belangrijk dat er voor iedereen voldoende aandacht is, en daarom zijn de groepen waaraan les wordt gegeven niet groot. Hatha yoga is ook als prive yogales te volgen. Daarbij wordt gekeken naar jouw wensen en jouw mogelijkheden.

De lessen Hatha yoga worden op verschillende locaties in Hellevoetsluis, Ouddorp en Oostvoorne gegeven. Kijk op het rooster om te kijken waar en wanneer de lessen worden gegeven. Of neem contact op voor meer informatie of een proefles.

Maak een afspraak voor een proefles

Is hatha yoga de yogales die bij jou past? Of kies je liever voor yin yoga. Maak een afspraak voor een proefles om het eens uit te proberen. Zodat je weet welke yogales het prettigst is voor jou.