06-13680737 info@sandradejager.nl
Yoga Nidra

Yoga Nidra en restoritive yoga

Yoga nidra wordt ook wel de yoga van de slaap genoemd. En dat is niet omdat je slaapt tijdens de les. Maar na de les voelt het wel alsof je hebt geslapen. Yoga nidra zorgt voor een diepe ontspanning. Tijdens de beoefening van yoga nidra lig je op de mat. We maken het zo comfortabel mogelijk. Dan neem ik je mee in een diepe rust waarbij het onderbewustzijn in een staat komt tussen slapen en waken. Normaal gebeurt dit alleen tijdens een diepe slaap, en is dit het moment dat je lichaam echt tot rust komt. Wanneer je een yoga nidra les in Hellevoetsluis volgt, nemen we alle tijd om voor te bereiden zodat je volledig kunt ontspannen. Je ligt immers een groot deel van de les stil en dan is het fijn om zo comfortabel mogelijk te liggen. De yoga nidra les volgt altijd acht vaste stappen. Deze stappen komen ook in een zelfde volgorde voorbij.

 

Wat zijn de voordelen van yoga nidra?

Er is een hele lijst met voordelen die aan yoga nidra zijn gekoppeld. Waarvan een deel ook in wetenschappelijk onderzoek is bewezen. De yoga nidra wordt dan ook regelmatig ingezet bij burn-out coaching en yogatherapie. Zo helpt het je beter en dieper slapen, zorgt het voor meer focus en concentratie. Yoga nidra geeft rust en versterkt het immuunsysteem. Daarnaast ondersteunt het bij:

  • angst en depressie
  • hoge bloeddruk
  • hart- en vaatziekten
  • kanker

Wat is restoritive yoga?

Restoritive yoga wordt vertaald als herstellende yoga. En dat is ook wat de les inhoud. Het lichaam krijgt alle ruimte en tijd om te herstellen. De yogahoudingen worden volledig ondersteund door dekens, kussens en bolsters. En daarbij wordt je uitgenodigd om helemaal te ontspannen in die houding. De houdingen houden we lang aan, zo’n 10 minuten. Restoritive yoga kun je inzetten als je last hebt van 

  • stress
  • problemen met ademhaling
  • onrust
  • stijfheid van spieren en gewrichten

Wanneer kun je de lessen volgen?

Yoga nidra en restoritive yoga zijn een onderdeel van de les op donderdagavond bij Yogastudio Hellevoetsluis. Dit is een combinatieles van yin yoga, restoritive yoga en yoga nidra. Deze les staat volledig in het teken van tot rust komen. Zowel yoga nidra als restoritive yoga worden ook aangeboden in Hellevoetsluis, Brielle en Oostvoorne tijdens yoga specials En bij coaching en yogatherapie. Kijk voor de yogaspecials op social media. Een aantal keren per jaar wordt yoga nidra aangeboden tijdens een klankconcert. Een unieke en zeer ontspannende beleving. Ook deze evenementen kun je terugvinden op social media.  

Neem contact op voor meer informatie

Wil je weten wanneer er weer een special met yoga nidra plaatsvindt? Je opgeven voor de les? Of meer informatie over yoga nidra, coaching of yogatherapie.