06-13680737 info@sandradejager.nl

Yoga Nidra

Yoga nidra wordt ook wel de yoga van de slaap genoemd. En dat is niet omdat je slaapt tijdens de les. Maar na de les voelt het wel alsof je hebt geslapen. Yoga nidra zorgt voor een diepe ontspanning. Tijdens de beoefening van yoga nidra lig je op de mat en neem ik je onderbewustzijn mee in een staat tussen slapen en waken. Normaal gebeurt dit tijdens een diepe slaap, en is dit het moment dat je lichaam echt tot rust komt. Wanneer je een yoga nidra les in Hellevoetsluis volgt, nemen we alle tijd om voor te bereiden zodat je volledig kunt ontspannen. Je ligt immers een groot deel van de les stil en dan is het fijn om zo comfortabel mogelijk te liggen. De yoga nidra les volgt altijd acht vaste stappen. Deze stappen komen ook in een zelfde volgorde voorbij.

 

 1. Zintuigen tot rust brengen
 2. Sankalpa (wens of intentie) benoemen
 3. De reis door het lichaam
 4. Bewustzijn van de ademhaling
 5. Ervaren van lichamelijke sensaties
 6. Visualisatie
 7. Herhalen van de sankalpa
 8. Wakker worden in het hier en nu

Wat zijn de voordelen van yoga nidra?

Er is een hele lijst met voordelen die aan yoga nidra zijn gekoppeld. Waarvan een deel ook in wetenschappelijk onderzoek is bewezen. De yoga nidra wordt dan ook regelmatig ingezet bij burn-out coaching en yogatherapie. Zo helpt het je beter en dieper slapen, zorgt het voor meer focus en concentratie, yoga nidra geeft rust en versterkt het immuunsysteem. Daarnaast ondersteunt het bij:

 • angst en depressie
 • hoge bloeddruk
 • hart- en vaatziekten
 • kanker

Yoga nidra wordt momenteel aangeboden in Hellevoetsluis, Brielle en Oostvoorne tijdens yoga specials, bij coaching en yogatherapie. Kijk voor de yogaspecials op social media of de nieuwsbrief. Een aantal keren per jaar wordt yoga nidra aangeboden tijdens een klankconcert. Een unieke en zeer ontspannende beleving. Ook deze evenementen kun je terugvinden in de nieuwsbrief en op social media.  

Neem contact op voor meer informatie

Wil je weten wanneer er weer een special met yoga nidra plaatsvindt? Of meer informatie over yoga nidra, coaching of yogatherapie.